WOENSDAG

WOENSDAG 26 SEPTEMBER 2018

Na alweer een zeer rustige nachtrust scheen de zon deze morgen al tussen de gordijntjes.  Wakker worden met veel zon aan de zee.... Wat een zalige ochtend.

Om 8 uur gingen we ontbijten en maakten we ook onze picknick klaar.

Vandaag gingen we op verkenning in Nieuwpoort.

We stapten eerst naar onze tramhalte "Ster der zee" met een stralende ochtendzon en knalblauwe hemel.

Na de leerrijke gidsbeurt op het strand hadden we echt wel een geweldige honger gekregen.  Dus, gezellig picknick opeten aan de duinen onder een stralende Nieuwpoortse zon.

Nadien gingen we nog even ravotten in de duinen en op het strand.  Het is immers vandaag om 14 uur "springtij".  Dit is de hoogste stand van het zeewater en komt voor als de aarde, de zon en de maan op dezelfde lijn staan, waardoor het water zeer sterk wordt aangetrokken.


Even na 14 uur wandelden we verder langs de prachtige wandelweg naast de stroom "de IJzer."

Na deze zomerse wandeling kwamen we aan bij de vismijn.  We konden er enkele vissersboten bezichtigen.Even later stonden we in Nieuwpoort stad, waar we de tram namen richting St.-Idesbald.Daar werden we getrakteerd op een lekker, verfrissend ijsje.  Met het ijsje in de hand stapten we naar ons vakantiehuis "Het Reigersnest".

Daar konden we nog even vertoeven in de speeltuin in de duinen en om 18 uur gingen we aan tafel.

Vandaag op het menu:

1. Een overheerlijke erwtensoep (Er werd serieus gesmuld.)

2. Gebakken krielaardappeltjes met spinazie en gemengde groentjes en gepaneerde visfilet met een tartaarsausje en een buffet van koude groenten of een veggieburger.  Voor ieder wat wils. 

3. De laatste gaatjes werden gevuld met een vanillepudding.

Na de maaltijd werden de vele brieven en berichtjes van het gastenboek uitgedeeld.  Daar kijken ze steeds allemaal naar uit.Om 19.15 u gingen we nog even genieten van de zalige avond.  Nog snel wat plezier maken en spelletjes spelen in de unieke duinen speeltuin.

Omstreeks 21 u gaan we naar onze kamers om ons zeer grondig en uitgebreid te douchen want met al dat zand.........
Dan nog wat babbelen met de kamergenoot om dan de schaapjes te tellen in dromenland.  We zijn er zeker van die iedereen alweer een goede nachtrust kan gebruiken, want het was vandaag een dag boordevol energie.  We hebben heel wat gestapt op het strand en in de prachtige stad Nieuwpoort.

Heel wat kinderen hebben al een mooi zomers kleurtje.  We zijn dan ook maar extra zonnecrème gaan bijkopen om de gezichtjes morgen te beschermen tijdens de boottocht onder een heerlijke zon van 22 graden.

Iedereen geniet met volle teugen en is er zeer graag bij! Allemaal blije gezichtjes en goede vrienden.

Graag tot morgen.

Zeer zomerse groeten van juffen Petra, Cindy, Peggy, begeleider Gerry en directeur Marc.