MAANDAG

MAANDAG 24 SEPTEMBER 2018

Na vele dagen aftellen, waren we allemaal deze ochtend zeer vroeg wakker.  De koffers en valiezen stonden klaar om naar de zee te trekken.  5 dagen samen met de klaskameraden van het 5de en 6de leerjaar in St.-Idesbald/Koksijde.Toen we in Testelt vertrokken was het maar triestig, regenachtig weer.  Maar wij wisten wel beter.  We rijden naar de ZON in KOKSIJDE!!!


 De sfeer in de bus zat er zeker in, ondanks de dagelijkse files.
Hoe dichter we aan de zee kwamen, hoe meer zon er begon te schijnen.  Toen we om half 12 arriveerden aan het Reigersnest scheen de zon stralend aan de hemel.  Het voelde nog zeer zomers aan.  Wist je trouwens dat Koksijde, het meeste uren zonneschijn van heel België heeft?  Dat belooft!!!

Eerst de bagage naar onze gezellige kamers brengen en daarna iedereen verzamelen om te eten, want we hebben er honger van gekregen!
we
Om 12.15 u gingen we naar onze prachtige eetzaal.  En honger dat we hadden. Er stond een heerlijk koud buffet met brood en sandwiches en een fruitbuffet voor ons klaar.  Jawel beste ouders, iedereen heeft flink gesmuld!  De buikjes zijn goed gevuld met lekkere vitaminen!
Na het middagmaal was het tijd om onze kamers te installeren.  Toch wel heel wat werk. Valiezen uitpakken en de bagage netjes in de kasten leggen, de bedjes klaarmaken.....


Even een foto van het Reigersnest.  Een prachtig vakantiecentrum in het zonnige St.-Idesbald/Koksijde.

Met ook een zeer prachtige speeltuin in de duinen van het Reigersnest. We gaan ons hier kunnen uitleven!
 En dan nu, tijd voor onze eerste groepsfoto van het 5de en 6de leerjaar.

We waren echt wel helemaal klaar om naar het strand te gaan.  De zon was van de partij en zorgde voor een stralende blauwe hemel en zomerse temperaturen.  Jawel, dat was zeker een fantastische namiddag om in te kaderen.  Iedereen beleefde dolle strandpret aan de zee in Koksijde.
Maar daar krijg je zo'n honger van.  Gelukkig stond er alweer heel wat lekker eten voor ons klaar;
Nadat iedereen terug op sterkte was van een stevige maaltijd gingen we nog even genieten van de zalige jodiumlucht van de zee.  We gingen nog even ravotten in de prachtige speeltuin.


Na het zalige moment in de speeltuin trokken we naar onze animatie ruimte om voor de ouders, familie en vrienden een briefje te schrijven. Dat hoort er gewoon bij.Om de avond af sluiten, speelden we nog wat oude Vlaamse volksspelen.  En toen werden we echt wel een beetje moe.....


Na deze goed gevulde, zonnige en prettige maandag op zeeklas, namen we allemaal nog een heerlijke douche en zochten de weg naar dromenland.  En dit allemaal onder een prachtige volle maan die we vanuit onze kamers kunnen bewonderen.
En toen werd het stil op de kamers.... time to sleeeeeeep!

We hebben alweer een fantastische groep leerlingen bij. We kunnen alweer fier zijn op deze zeer fijne jongens en meisjes. Ze vormen samen een prima groep.

Graag tot morgen voor meer foto's en verslaggeveving.

Vele zomerse groeten vanuit het Reigersnest in Koksijde!

Marc Van Rompuy, directeur