DONDERDAG

DONDERDAG 27 SEPTEMBER 2018

Deze ochtend werden we alweer gewekt onder een stralende zomerse hemel.  Om 8 uur gingen we stevig ontbijten.  

Vandaag gingen we op stap, of beter gezegd op "CRUISE" naar Diksmuide.
Jawel, een hele dag op een prachtige boot op de IJzer langs prachtige natuurgebieden.  
We gingen ook een kijkje nemen aan het zeer bekende en indrukwekkende sluizencomplex van Nieuwpoort dat een zeer belangrijke rol speelde bij de grote eerste wereldoorlog.  Dit complex wordt ook wel de "ganzepoot" genoemd omdat de 5 sluizen naast elkaar de vorm van die ganzepoot hebben.


We brachten ook een bezoek aan het indrukwekkend "Koning Albert I-monument". Dit is opgericht in 1938 ter ere van Koning Albert I en de Belgische troepen in de eerste wereldoorlog.
Het is een monument van wel 30 meter hoog met een omtrek van 100 meter.


Na dit bezoek stapten we nog 500 meter verder naar de vertrekplaats van onze boot "De Seastar" die ons naar Diksmuide zou brengen.
We konden genieten op het dek van de boot maar ook in de binnenruimte.  Even met de kaarten spelen en plezier maken hoort er ook bij.


Even voor 12 uur aten we onze picknick op met een drankje van de bar op de boot.
En toen verscheen de indrukwekkend site van de IJzertoren.  Een gedenkplaats aan de verschrikkelijke wereldoorlogen met de boodschap: "Nooit meer oorlog!".De IJzertoren zelf is wel 84 meter hoog en telt 22 verdiepingen. Iedere verdieping bevat een boeiende tentoonstelling over de verschillende facetten van de wereldoorlogen. Er is ook een ultra snelle lift in het gebouw die je op een paar seconden naar de 22ste verdieping brengt.

Helemaal boven op de toren heb een fenomenaal prachtig zicht over de polders.  Je kan er vele kilometers ver kijken.Na de zeer leerrijke rondleiding doorheen de IJzertoren stapten we terug op onze boot. En de zon.... die bleef maar harder en harder schijnen....Na deze prachtige uitstap arriveerden we om 17 uur terug aan het Reigersnest.  Nog even ravotten in onze speeltuin en om 18 uur mochten we aan tafel.

Ons menu van vanavond:


  • Tomatensoep
  • Kalkoenschnitzel met warme en/of koude groenten met aardappelsalade of couscous of boterhammetjes
  • Ijs

Na het eten snelden we ons naar onze kamers om ons klaar te maken voor de enige echte "BEACHPARTY".  Jawel, de Testeltse kids zijn er helemaal klaar voor!!!


Onze super leerlingen hebben zich serieus uitgeleefd. Fantastische groep die echt wel fantastisch plezier kunnen maken. 

En zo is ook deze 4de dag van de zeeklas alweer een zeer geslaagde dag geweest.

Morgen voormiddag is het tijd om de valiezen terug in te laden. Hopelijk krijgen ze deze nog dicht.....
Als het morgen niet regent, wandelen we nog even naar ons strand van St.-Idesbald om afscheid te nemen van alle mooie momenten.

Na ons middagmaal rijden we terug naar Testelt waar we hopen aan te komen rond 16 uur.

OPGELET: DE BERICHTEN VAN HET GASTENBOEK WORDEN TOT MORGENVROEG 9 UUR AFGEDRUKT EN AAN DE KINDEREN GEGEVEN.