DINSDAG

DINSDAG 25 SEPTEMBER 2018


Vanuit het Reigersnest, wensen we jullie allemaal een STRALENDE GOEDE MORGEN!
Onze 50 leerlingen hebben genoten van een heerlijke nachtrust.  Jawel, we waren gisterenavond allemaal snel in dromenland en droomden verder tot 7.45 uur. Toen we de gordijnen open deden konden we geniet van een mooie zonsopgang en een blauwe hemel.  Het belooft een prachtige dag te worden aan zee.

En....ALEXX IS VANDAAG JARIG!!! HIP HIP HIP HOERA! We hebben er alweer een TIENER bij in onze school!!

 Je ziet het... we zijn allemaal goed uitgeslapen en zitten terug vol energie!

In de eetzaal stond er heel wat lekkers klaar voor een stevig ontbijt.  Een zeer uitgebreide keuze voor iedereen.  En het mag gezegd worden, het zijn zeer goede eters!!!
Om 9 uur vertrokken we naar de tramhalte om naar het natuurgebied "Doornpanne" te rijden.  Daar gingen we op pad met 2 natuurgidsen. Ze lieten ons prachtige landschappen zien en wisten ook heel wat te vertellen over de fauna en flora in de duinen.  In dit natuurgebied lopen ook ezels en pony's om  te grazen.

Om 12.30 u arriveerden we terug aan ons Reigersnest en konden we onmiddellijk onze voetjes onder tafel steken.  Deze middag alweer een diverse keuze op het menu:

  • Lasagne bolognaise
  • Lasagne Veggie
  • Worstenbrood van kippenvlees
  • Diverse koude groenten
  • Divers beleg voor brood
Jawel, voor ieder wat wils en werd ook stevig gegeten.  Wat die warme, zomerse zeelucht toch kan doen hé!!!
Om 13.30 uur stapten we terug naar het heerlijke, prachtige strand van St.-Idesbald.  En dat allemaal onder een stralende zomerse zon.  We hebben ons goed kunnen uitleven op het strand.  Schelpen zoeken en selecteren om volgende week een knutselwerk te maken, de dijk onveilig maken met de go-carts, heerlijk chillen in de zon, pootje baden in de zee.....  Was het maar alle dagen zeeklas !

Na alweer een stralende, zomerse, zalige namiddag aan zee, mochten we naar de eetzaal voor ons avond diner.
We begonnen met wortelsoep.  De hoofdschotel bestond uit heerlijke dikke balletjes met super lekkere tomatensaus met puree en warme en koude groenten.
De laatste gaatjes werden gevuld met een frisse fruitsalade.Deze avond gingen we eerst een douche nemen om dan te starten met de enige echte "PIEPEDOKESQUIZ".  De spannende en grappige quiz in pyjama vlak voordat we 'piepedokes' (slapen in ons zacht bedje!) gaan doen. Geniet mee van enkele sfeerbeelden.En dit waren de grote winnaars van de gouden medaille van onze quiz.  Dikke proficiat met deze krachtige overwinning!!!


Het was alweer een zeer plezante dag met zeer aangename, lieve kinderen.
Iedereen doet het uitstekend.  Allemaal blije en al mooi gebruinde gezichtjes.  Een super groep!

TOT MORGEN !!!